Enric I. Canela

Llegeixo que la UPC no pot afrontar despeses superiors als 1.500 euros en els seus diversos departaments i el rectorat ha ordenat que es posposin fins al mes de novembre els pagaments més elevats, pels greus problemes de liquiditat que travessa aquest centre.

Fonts de la UPC han indicat que les tensions de tresoreria han obligat a donar aquesta ordre i que el proper curs ja es veurà com s’afronten els desemborsaments ajornats.

Una mostra més de la greu situació que estan passant les universitats.

Crec que s’imposa que les administracions facin el possible, amb un pla com el que ha fet el govern espanyol, per als ajuntaments. Aquesta política de no pagar proveïdors ajuda a ensorrar empreses.

6 respostes a “La UPC no pot pagar les factures”

 1. a 15 maig 2012 a les 11:40 professor

  Tot es complicat. La ub te el llast dels parcs cientifics, entre altres llasts. La upc, no se pas quin llast tem, però algun en té. L’únic que se es que a 1er curs i en assignatures troncals conec professors que tene 3 alumnes de mitja, altres un, i alguns, fins i tot zero, Això si, tots van a classe, incloent el de conjunt buit.
  Segurament això no explica el “corralito” que pateixen, però tot suma.

 2. a 16 maig 2012 a les 6:39 Enric I. Canela

  La UB, com a persona jurídica, no té el llast del Parc. El Parcs és una fundació independent. Les universitats arrosseguen dos problemes, el dèficit i l’endarreriment de les transferències. Per què tenen dèficit? Per què el finançament és inferior a la despesa. El problema de la despesa és que la part més gran és personal i d’aquest, en recursos, la part més gran és personal fix.

 3. a 16 maig 2012 a les 12:07 Javier

  Em sembla que considerar al Parc com fundació independent te matissos, al menys jo ho considero aixi al veure l’informe KPMG del 2008, sobretot les pag 53, 118 i 121.
  http://www.ccooub.net/kpgm/informe_completo_v8_16.4.08.pdf

 4. a 16 maig 2012 a les 3:28 Enric I. Canela

  Javier,
  Efectivament, hi ha relació, però a efectes de dèficit i tresoreria no té cap efecte significatiu. A més, s’han fets canvis en la situació patrimonial que fan que l’informi KPGM no sigui del tot vàlid en aquest aspecte.

 5. a 16 maig 2012 a les 10:56 professor

  Gracies Javier per la informacio. En tot cas, insisteixo que la UB té déficit, pero és una universitat coneguda. La UPC té déficit i,… no és una universitat coneguda. Això és molt clar quan es viatja “overseas”. O sigui que, en certa menera, és un déficit positiu.
  Enric, no sé si és possible obtenir informació sobre aquests canvis patrimonials que menciones.
  Algú es capaç d’imaginar-se com serà la universitat d’aqui 10 anys ?

 6. a 16 maig 2012 a les 11:03 Enric I. Canela

  El que hi ha és un retorn de patrimoni cedit. No tinc res documentat, però el que si és cert és que ara els comptes estan totalment separats. El Parc té uns deutes, els crèdits de la construcció d’edificis. La UB té els seus dèficits, com la UAB i la UPC, però ara menys. En aquests 3 anys s’ha recuperat. Té més capacitat de tresoreria perquè té més projectes de recerca que avancen diners. De totes formes això té un límit.
  D’aquí deu anys, ves a saber.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació