Enric I. Canela

La incansable associació Federación de jóvenes investigadores / Precarios ha analitzat les esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per al 2012. Ens diuen:

Un cop conegudes les esmenes presentades pels grups polítics volem destacar que:

  1. La pràctica totalitat dels grups polítics a l’oposició ha presentat esmenes destinades a incrementar els pressupostos de R + D + i. Concretament, per als capítols I-VII l’increment sol·licitat en milions d’euros és de 729 (PNB), 575 (PSOE), 268 (IU, ICV-EUiA, CHA), 371 (CiU), 468 (UPyD) i 28 ( G. Mixt), mentre que per al capítol VIII l’increment sol·licitat en milions d’euros és de 485 (PNB), 315 (PSOE) i 422 (IU, ICV-EUiA, CHA). L’increment sol·licitat per al fons Nacional (i en general el programa 463B en el qual s’insereix) és d’entre 150 i 200 milions d’euros.
  2. La pràctica totalitat dels grups polítics ha presentat esmenes destinades a mantenir els pressupostos del CDTI (capítol VIII) en els nivells d’anys anteriors, així com les condicions d’ús dels mateixos (interès zero en els seus préstecs).
  3. La pràctica totalitat dels grups ha presentat esmenes per permetre contractacions en el sector de R + D perquè la taxa de reposició no sigui nul·la.
  4. La totalitat dels grups polítics ha presentat esmenes destinades a corregir el text del projecte de llei perquè permeti la creació de l’Agència Estatal d’Investigació en els termes i terminis previstos.

A la vista d’això instem el govern i el Partit Popular a esgotar tots els esforços per arribar a l’acceptació de les esmenes referides. El Grup Parlamentari Popular és l’única força política que no ha subscrit esmenes en la línia dels punts 1, 2 i 3 esmentats anteriorment, limitant-se a unes poques esmenes sense cap tipus de repercussió econòmica, i que considerem clarament insuficients.

Volem assenyalar que la unitat d’acció i de conscienciació social aconseguida pels grups convocants es mantindrà. Una comissió de les associacions impulsores de la Carta per la Ciència es desplaçarà en els pròxims dies a Brussel·les per informar les institucions europees de les conseqüències d’unes polítiques restrictives en matèria d’R+D+i. Així mateix anirem desenvolupant de manera periòdica al llarg d’aquest any actes que posin de manifest la importància de la R+D+i com solució a la crisi i la qualitat de la recerca espanyola. Volem així fer partícip a la societat dels efectes que les retallades en R+D+i estan tenint al nostre país i la importància que siguin corregits en el present i en els futurs pressupostos.

És formidable que hi hagi associacions disposades a analitzar els temes que ens afecten i a no rendir-se mai.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació