Enric I. Canela

Llegeixo que els investigadors havien fiat a l’oposició la possibilitat que la retallada del 25% en la despesa en R + D previst en els pressupostos generals de l’Estat es corregís durant la presentació d’esmenes. El president de la Confederació de Societats Científiques d’Espanya (Cosce), Carlos Andradas, va reconèixer ahir que té poques esperances que es produeixin canvis substancials en el pas dels Pressupostos pel Senat. Creu que l’executiu ha de rectificar per salvar el sistema nacional de R + D, pel que ha exigit que es reintegri al Centre per a Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), encarregat de gestionar els préstecs a les empreses, els 420 milions que s’han suprimit dels seus comptes per a aquest any i que se li permeti concedir crèdits a interès zero, amb la finalitat que les empreses més petites tinguin accés al finançament. També que s’elimini la prohibició per reposar els llocs de treball que s’amortitzin amb les jubilacions. De fet va confirmar que el Govern s’havia compromès, abans dels pressupostos, a assegurar una taxa de reposició de l’1% (119 places), cosa que finalment no s’ha complert.

Ja ens podem posar tranquils i en remull. No canviaran res. No tenen cap altra cosa al cap que reduir el dèficit sense pensar que ensorren el futur.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació