Enric I. Canela

Fa una estona he publicat un resum del conflicte entre rectors i ministre d’Educació, Cultura i Esport (veure Els rectors en guerra amb al ministre Wert).

Ara acabo de llegir un article del diari El País sobre el tema: Ahí se queda, ministro. Agafo tres paràgrafs significatius.

Bona part d’aquest col·lectiu opina que el Govern està dinamitant el model d’igualtat d’oportunitats en l’educació superior (amb la combinació de la pujada de taxes i la retallada de beques), menyspreant a més a les institucions en no actuar de forma consensuada.

Les crítiques abocades pel Govern cap a la Universitat com que és ineficient, que els professors són uns ganduls o que hi ha massa (quan no s’ha creat cap pública en els últims 15 anys, període en què ha governat també el PP) està incendiant la situació.

Ara, el menyspreu del ministre José Ignacio Wert als representants de la comunitat educativa, inclosos els rectors, i amb això al paper d’aquestes institucions per al desenvolupament del país i en la formació dels professionals, en no buscar acords per a aquestes reformes ni informar tan sols d’elles directament, així com el seu tarannà altiu amb aquest col·lectiu, revela un desconeixement del rellevant paper polític i social d’aquesta comunitat educativa i dels rectors. I és una potent metxa perquè peça de debò el conflicte a les aules superiors.

Com he comentat altres cops, no neguem la necessitat de les reformes ni la necessitat de gastar millor, tampoc que s’abordin reformes. El que no admetrem és que el ministre ens menyspreï com ho està fent. Caldrà un taumaturg per endreçar això. Hauria d’anar Joan Saura a reequilibrar-li al ministre els mobles del despatx mitjançant les tècniques del fengshui que tan bons resultats li van donar.

Una resposta a “Potser el fengshui ajudi al ministre Wert”

  1. […] Ahir parlàvem de la plantada dels rectors al ministre Wert (veure Wert da marcha atrás tras el plantón de los rectores i Potser el fengshui ajudi al ministre Wert). […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació