Enric I. Canela

Ho diu Dídac Ramírez, rector de la UB: Totes les universitats estan molt amoïnades perquè ens podem trobar que, amb la pujada de taxes i la dura situació econòmica de moltes famílies, molts estudiants no es matriculen perquè no els arriben els diners i perquè no poden accedir a una beca. Jo no vull que ningú amb capacitat i mèrit es quedi fora de la universitat per falta de mitjans. A més, no sabem res de com s’ha fet això, si hi ha un estudi sobre la repercussió de les mesures (veure La Universidad, incendiada).

Crec que seguirem sense saber-ho però sembla que el ministre d’Educació, Cultura i Esport vol la pau amb els rectors. Veieu:

I el rectors ho accepten de bon grau: Juliá (UPV) celebra que se retome “la senda del diálogo y del respeto mutuo” entre el ministro Wert y los rectores, que manifesten llur seny a través de la presidenta de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), Adelaida de la Calle, en una entrevista: “Las universidades no vamos a ser insumisas con el decreto de recortes“. També es manifesta el rector de la Universitat de Saragossa: El rector de la Universidad de Zaragoza dice que acudirán al próximo Consejo.

Pel que es veu l’1 de juny hi haurà un Consell d’Universitats ordinari, on es tractaran els temes que van quedar pendents en el Consell suspès i la setmana següent es convocarà un d’extraordinari per tractar els temes més polèmics derivats de les mesures d’estalvi aprovades per Reial Decret, ja convalidat pel Congrés dels Diputats.

A veure si després d’aquest incendi s’entra en un període de diàleg, sense la prepotència de qui per tenir majoria absoluta es creu que està legitimat per fer el que li dóna la gana.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació