Suïcidi econòmic


Enric I. Canela

En un moment com aquest, una reducció de l’administració de la despesa en R+D és letal, però el suïcidi és el model triat.

Avui l’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha publicat Estadística sobre actividades en I+D. Año 2011. Resultados avance. Diu que:

Segons els resultats provisionals, la despesa interna en R+D va registrar un descens del 4,1% el 2011 respecte l’any anterior.

La despesa empresarial en R+D va experimentar una disminució del 5,4% (despeses corrents van baixar un 5,1% i les despeses de capital un 7,4%), mentre que la despesa conjunt de l’administració pública i l’ensenyament superior en R+D es va reduir un 3,3%.

Per la seva banda, el personal dedicat a activitats d’R+D en equivalència a jornada completa, va registrar un descens del 4,1% en el sector empresarial i del 2,9% en el conjunt de l’administració pública i de l’ensenyament superior.

Els resultats avanç presentats avui s’han realitzat considerant 213 de les empreses amb major despesa en R+D l’any 2010. Aquestes empreses van representar el 40,8% de la despesa empresarial en R+D en aquest any. També s’ha tingut en compte la informació recollida, fins ara, de l’administració pública i de l’ensenyament superior.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació