Enric I. Canela

Llegia una nota (Students mount legal challenge to penalty for late graduation) que diu que als Països Baixos posaran una multa de 3.063 euros als estudiants que no acabin la carrera com a màxim en un any més del temps previst. Això seria a partir del curs vinent.

Tres organitzacions d’estudiants han demandat al govern i esperen que els tribunals eliminin o redueixin l’impacte de la mesura. De fet, alguns no sembla que estiguin totalment en contra de la mesura però si són contraris a què s’apliqui als estudiants que ara estan ja cursant alguna carrera. “Canviar les regles del joc a mig partit”.

Diuen que això farà que molts no facin un màster o que no hi vagin fora del país per por a endarrerir-se. També diuen que això afectarà als discapacitats o als que hi estudien a temps parcial perquè treballen alhora (els estudis a temps parcial oficialment no existeixen).

Certament és una mesura polèmica, però no sé si es més dura que els recàrrecs que s’apliquen aquí a les matrícules dels crèdits repetits.

Cal dir que els Països Baixos és on la matrícula és més cara per als ciutadans del país darrere d’Anglaterra.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació