Exportem científics


Enric I. Canela

Llegia que Suïssa té la major proporció de científics immigrants – 56,7% – dels 16 països enquestats en el primer estudi internacional complet sobre els patrons de mobilitat dels científics, d’acord amb un document de National Bureau of Economic Research d’Estats Units.

Canadà ocupa la segona posició (46,5%), seguit per Austràlia (44,5%), Estats Units (38,4%) i Suècia (37,6%). L’Índia té la taxa més baixa (0,8%), seguit per Itàlia (3,0%), Japó (5,0%), Brasil (7,1%) i Espanya (7,3%).

Els països estudiats foren Austràlia, Bèlgica, Brasil, Canadà, Dinamarca, França, Alemanya, Índia, Itàlia, Japó, Països Baixos, Espanya, Suècia, Suïssa, Regne Unit i els Estats Units. Es van fer enquestes a 17,182 científics i es van obtenir 16,827 respostes completes.

No puc veure el document original perquè cal comprar-lo.

Sembla que caldria espavilar-se. No sabem com quedaria Catalunya però dubto que millorés molt respecte a Espanya. Nosaltrtes som bàsicament exportadors.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació