Enric I. Canela

Llegia que el Govern va nomenar ahir Antoni Esteve nou president de la Fundació Catalana de Suport a la Recerca i la Innovació en substitució del conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell. Coincidint amb aquest nomenament, el Govern impulsarà el caràcter de la Fundació com a agent de la cooperació entre el sector públic i el privat en les activitats de recerca. Coherentment amb aquesta nova visió, el lideratge de la Fundació passarà a mans de les empreses i institucions privades que seran majoritàries en l’òrgan de govern. Les empreses i institucions que integren l’òrgan de govern són Endesa, Gas Natural, Esteve, Telefónica, la Caixa, BBVA i Ibercaja.

El nou president de la Fundació, Antoni Esteve, de marcat perfil científic i empresarial, desenvoluparà a partir d’ara les noves missions aprovades per la Fundació el mes de juny de 2011, principalment la millora del reconeixement social de la ciència, mitjançant la divulgació de la recerca, i l’aplicació de noves vies de cooperació entre el sector públic i el privat en les activitats de recerca científica a Catalunya.

2 respostes a “Antoni Esteve nou president de la Fundació Catalana de Suport a la Recerca i la Innovació”

  1. a 09 juny 2012 a les 11:02 Jordi Cartanyà

    Tornem on erem. Una Fundació en mans d’empreses finançada completament per la Generalitat durant molts anys a raó de 3-5 M€ any. Això és dejà vu. A més és passa pel folro les recomanacions del Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació respecte a la Fundació. També normal. A part d’això, segueix inoperatiu el Consell Català de Recerca i Innovació després de l’entrada del nou Govern ja fa molts mesos. I…. Resum frustrant.

  2. a 09 juny 2012 a les 12:12 Enric I. Canela

    Jordi,
    Aquest govern ho veu diferent de l’anterior, però això torna on eren les coses. Al final del darrer mandat Pujol, Mas-Colell va fer el model que creia (que no era el que hi havia) i no el va poder desenvolupar, és lògic que ara hi torni. És la política. Models diferents.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació