Enric I. Canela

Llegia una notícia que diu: La UB tanca la biblioteca de Lletres en ple període d’exàmens. Els estudiants han allargat l’horari d’obertura de les instal·lacions durant tota la setmana com a acte de protesta. Des de la universitat, asseguren que la mesura respon a la necessitat d’avaluar si hi ha hagut desperfectes.

Quan les coses es volen portar al límit sempre s’acaba perdent. Les biblioteques, com qualsevol altre servei, tenen un horari. Allargar-lo vol dir disposar de personal, vol dir despeses extra. Obrir els festius també. S’ha de fer la neteja que per la nit o en festiu és més cara i no hi ha diners. En la situació actual això no és possible. Les retallades hi són. Enguany estem obligats a tancar tot l’agost, com hem fet durant la setmana santa. Jo no sé si aquest és un factor que ha afavorit aquesta decisió, però cal considerar-lo.

A més, la Biblioteca de Lletres conté peces valuoses que requereixen cura especial. La UB té moltes biblioteques que poden donar un servei que aquesta no pot permetre’s.

A vegades no hi podem fer més.

2 respostes a “Serveis universitaris nocturns i en festius”

 1. a 08 juny 2012 a les 8:32 Jaume

  Sorprenent que la universitat més important dels Països Catalans no pugui allargar l’horari d’obertura d’una de les biblioteques més importants que té, situada al bell mig de Barcelona, durant el període d’exàmens. Una universitat com la UPF, 5 vegades més petit en nombre d’alumnes i amb un pressupost molt més reduït, obre els caps de setmana i obre fins la matinada.
  Quina pena de rectors i de país si no es pot tenir una biblioteca universitària oberta durant les 24 hores, i és penós que ens gastem els diners en protocols i cocktails enlloc de potenciar espais d’estudi…

 2. a 08 juny 2012 a les 8:47 Enric I. Canela

  Jaume,
  No. No es pot sense un cost important. És la realitat. Espais d’estudi obert n’hi ha, però la UB no pot obrir totes les biblioteques. En aquest enllaç està explicat:
  http://www.bib.ub.edu/crai/estructura/biblioteques-unitats/biblioteques/horaris/#c27726
  No s’omplen.
  Malauradament la cosa no dóna per a més. I francament, això dels còctels i protocols no té cap sentit. El cost d’obrir una biblioteca una nit cobreix tots els còctels que es puguin fer, la majoria dels pocs que es fan, per cert, no els paga la UB, corresponen a actes de tercers que els paguen.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació