Enric I. Canela

L’Econòmic publicava ahir La URV té un impacte al territori de 570 milions l’any. Subtitulava: Un estudi publicat amb motiu dels 20 anys de vida de la universitat revela el seu pes econòmic i el xifra en el 3,3% del PIB de la demarcació i el 0,3% del PIB català.

M’agrada el que diu aquest article. Sempre és difícil quantificar exactament l’impacte econòmic d’una universitat en un territori, l’estudi ho fa, sempre serà subjectiu, però indubtablement genera una activitat econòmica i un estalvi en mobilitat que cal contraposar a la despesa que genera.

Jo sóc dels convençuts que les universitats als territoris són bones, altra cosa és que facin coses que no tenen demanda. Aquest és el gran tema de la programació universitària. Jo sóc poc intervencionista i m’agrada deixar que tothom faci el que vulgui, però el finançament ha de fer-se de forma que tingui en compte el cost de referència de una titulació. Si se sobrepassa, serà culpa de la universitat que ho haurà d’assumir. Sempre hi haurà coses estratègiques que es voldran desenvolupar a costa d’altres que podrien donar excedent.

Sí, a la universitat pròxima i eficaç.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació