Enric I. Canela

El ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha anunciat la incorporació d’una esmena en el projecte de pressupostos generals de l’Estat (PGE) que permetrà la creació de l’Agència Estatal de Recerca. El tràmit al Senat ha permès així desbloquejar la seva posada en marxa a causa de la prohibició expressa en el text dels PGE de 2012 de crear cap agència, tot i que estava prevista a la Llei de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, ratificada el passat estiu per la majoria de partits polítics.

Ha dit de Guindos que es tracta de la peça fonamental per dirigir el que entenem com una política d’Estat d’R+D+i en la qual basar el nostre benestar futur. També que es crea amb l’objectiu de, davant les dificultats econòmiques actuals, internacionalitzar la ciència espanyola perquè augmentin els recursos que arriben des de fora. Més encara: ha assegurat el ministre que de la mateixa manera que fa anys rebíem fons de cohesió europeus, es tracta d’aprofitar-los per a la política de ciència i tecnologia.

Fiins que no ho vegi no m’ho creuré. Encara recordo que el 2005, des del ministeri d’Educació i Ciència, em van demanar col·laboració per intentar que es pogués aprovar d’urgència. Van canviar la ministra i tot a l’aigua.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació