Enric I. Canela

Efectius dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat aquest dimecres a la UAB per garantir el desenvolupament de les proves de selectivitat. Segons fonts policials, les autoritats universitàries han requerit la intervenció policial davant la convocatòria d’una concentració d’estudiants per protestar contra les retallades. La manifestació ha acabat en incidents i s’han registrat atacs al mobiliari de la universitat i d’entitats bancàries del campus de Bellaterra. Els Mossos han identificat dos dels joves que han participat en la marxa.

Diu la UAB: Avui, 13 de juny, un grup de 45 persones ha realitzat un cercavila al campus de la UAB, han protagonitzat actes vandàlics i han destrossat els vidres de l’oficina de CatalunyaCaixa i del caixer de “la Caixa”.

Les proves d’accés a la universitat que s’estan realitzant avui a la UAB s’han desenvolupat amb absoluta normalitat.

Davant d’aquests fets, l’Equip de Govern vol manifestar el següent:

  • La seva condemna absoluta pels actes vandàlics protagonitzats per una minoria de membres de la comunitat universitària.
  • La intenció de presentar una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra contra les persones que han destrossat, a més de les instal·lacions bancàries, patrimoni de la UAB, per tal de demanar danys i perjudicis i rescabalar els costos de la seva reparació.
  • L’ús de la violència deslegitima qualsevol reivindicació en favor d’una universitat pública i de qualitat i és una línia vermella que no es pot traspassar en cap cas. A més, els violents perjudiquen greument la imatge de la universitat pública catalana, que és tot el contrari del que, en teoria, defensen.

Naturalment, després d’haver trencat coses tots els problemes quedaran resolts.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació