Enric I. Canela

Ahir escrivia El secretari d’Universitats i Recerca intentarà defensar la justícia social. Em referia a la proposta de fer que els estudiants paguin la matrícula universitària en funció de la renda familiar.

En relació a això, el rector de la UB, Dídac Ramírez, ha vaticinat que aquest sistema de pagament proposat pel Govern de la Generalitat serà rebut molt malament pels estudiants. Creu que pot tenir efectes perversos a un país amb un nivell tan elevat de frau fiscal. Diu que pot fer que algú amb capacitat acadèmica i amb recursos entri a la universitat gràcies al frau, tot i que s’ha mostrat satisfet perquè el nou sistema no exclourà a ningú de l’educació superior per motius econòmics.

Té raó, el país que tenim és així, de totes formes si així s’evita la que no quedin estudiants amb pocs recursos fora, bé està. No hi veig massa solucions.

A veure que succeeix, sembla que el dia 29 es prendrà la decisió.

Es veu que la presidenta de la comunitat de Madrid vol copiar la idea.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació