Enric I. Canela

Llegia que questa setmana s’ha fet públic el Premi Gruber de Cosmologia 2012, un dels més importants en el seu camp, que reconeix el treball dut a terme per l’equip Wilkinson Microwave Anisotropy Probe (WMAP) en relació amb les anisotropies de la radiació de fons, una recerca en què va participar Licia Verde, actualment investigadora ICREA de l’Institut de Ciències del Cosmos de la UB (ICCUB), adscrit al Barcelona Knowledge Campus (BKC).

El premi s’ha lliurat al líder de l’equip, Charles L. Bennett, de la Universitat Johns Hopkins, reconeixent les contribucions «pioneres en l’estudi de l’Univers primitiu» de l’equip WMAP, que ha utilitzat les observacions sobre l’anomenat eco del Big Bang, és a dir, la radiació de fons còsmic de microones, per determinar dades bàsiques de l’Univers, com ara l’edat, la massa, la geometria.

Una resposta a “Premi Gruber de Cosmologia 2012”

  1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Recerca, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació