Enric I. Canela

Llegia que el Govern ha rectificat en una setmana el sistema de preus de les matrícules universitàries. Bé, no és exactament això. El que s’ha fet és modificar com es determinen els trams de renda per determinar els preus que han de pagar els estudiants. Van aprovar considerar ingressos familiars, sinó la “renda computable”. La renda computable és l que es fa servir per calcular les possibilitats de beca, i inclou els ingressos però també el patrimoni cadastral, les obligacions patrimonials, com ara les hipoteques pendents, o les persones a càrrec. El govern també introduirà una altra variable: el fet que la família disposi de més d’un fill a la universitat, i si algun altre és discapacitat.

El que ha fet el Govern és corregir el que era un error. Ara el càlcul serà més just tot i que no tenen manera de controlar el frau. Els fills dels que no tenen una nòmina pagaran menys.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació