Enric I. Canela

Avui em trona a tocar fer referència a un treball del meu grup de recerca: Nova diana farmacològica per modular l’efecte dels cannabinoides a través dels seus receptors CB1 (accés a la publicació).

El dia 20 de juny us parlava de Una mica de dopamina ens treu la son. Un treball del que estem molt contents. El d’avui indica que hi ha receptors CB2 a les neurones sempre cosa que era un tema controvertit.

També posa de manifest que els receptors CB2 poden ser una nova diana farmacològica per modular l’efecte dels cannabinoides mitjançant el receptor CB1, formant heteròmers CB1-CB2 que s’expressen al cervell. La missió dels CB2 en aquests heteròmers és reprimir els receptors CB1, cosa que podria explicar que durant processos d’inflamació els receptors CB2 actuessin de fre dels receptors CB1. La investigació demostra que cal tenir en compte aquests heteròmers per al disseny eficaç de fàrmacs contra receptors de cannabinoides, ja que són les veritables dianes i mostren propietats diferents dels receptors individuals.

Tot això pot ajudar a entendre millor alteracions en què participa el receptor CB1 (dolor crònic, malaltia de Parkinson, trauma cerebral o tumors cerebrals en els quals pot existir un alt component inflamatori, entre d’altres).

Com també comentava l’altre dia: petites alegries en temps de crisi.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació