Enric I. Canela

La UB publica una notícia sobre el QS World University Rankings 2012 per matèries. Explica el posicionament de la UB i diu:

La UB es troba entre les 200 millors universitats del món en 24 de les 29 disciplines del coneixement analitzades en els QS World University Rankings 2012 per matèries, i també és l’única universitat de l’Estat que destaca en posicions de lideratge en 17 dels camps esmentats, segons dades d’aquest rànquing internacional. En els QS World University Rankings s’avalua la qualitat dels centres d’educació superior d’acord amb paràmetres de qualitat en la recerca, d’índexs de contractació dels graduats, de compromís en l’ensenyament i de projecció internacional.

Segons aquest rànquing, cap altra universitat espanyola —i molt poques al món— ha destacat com la UB en el top 200 mundial en les cinc grans àrees del coneixement analitzades, és a dir, Arts i Humanitats, Enginyeria i Tecnologia, Ciències de la Vida i Medicina, Ciències Naturals i Ciències Socials i Gestió.

Globalment (rànquing 2011) la UB només és la 176, la primera de l’Estat, però com destaca la notícia, està arreu. De totes formes, pel que fa al rànquing global, la UB ha perdut posicions respecte a l’anterior (rànquing 2010 . posició 148).

Si la retallada segueix, anirem endarrere. De totes formes hi ha solucions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació