Màsters menys atractius


Enric I. Canela

Avui parlàvem a la UB dels preus de les matrícules de màster. Tindrem les més cares de l’Estat espanyol. En el grau tenir les matrícules més cares fa que els propis catalans paguin. No hi ha mobilitat. En el cas dels màsters, els estudiants que vénen de fora s’ho pensaran dues vegades.

Tot i estar relativament bé als rànquings respecte a la resta de l’Estat no som tan atractius com per cobrar més per un màster que la majoria dels països europeus. Els iberoamericans, que en màsters de l’àmbit de les humanitats i les ciències socials són bastants, trobaran alternativa.

No sé si haurem fet el negoci del segle. Tindrem menys alumnes i menys ingressos pels màsters. Alguns deixaran de ser viables. S’haurà de repensar tot, perquè el professorat seguirà estant.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació