Enric I. Canela

Llegeixo que el Consell de Govern de la Universitat de València va aprovar ahir el manteniment de les convocatòries de places de professors titulars i de catedràtics, publicades en el BOE els últims mesos.

Per unanimitat de tots els seus membres, el Consell va rebutjar el requeriment efectuat a la Universitat per part del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, on es demanava l’anul·lació dels processos administratius que ja s’estan tramitant, ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

La Universitat, segons explica la pròpia entitat en un comunicat, va rebre el requeriment del Ministeri el passat 9 de juliol mitjançant un burofax. El document considera que les convocatòries en marxa per cobrir 55 places de professors titulars i de catedràtics vulneren el Reial Decret 20/2011 de 30 de desembre, de racionalització de la despesa en les administracions públiques.

Segons aquest Reial decret, les administracions no poden reposar més d’un 10% de les vacants causades per jubilacions, morts i altres conceptes.

El Consell de Govern va conèixer diferents informes jurídics elaborats en els últims dies. Diferents portaveus van reiterar que les places convocades per la Universitat per al 2012 no són, en cap cas, de nova creació, sinó que els professors que opten a elles ja presten els seus serveis a la institució. Únicament opten a la seva promoció, dins del marc legal vigent. A més, les places que abandonen queden automàticament amortitzades, s’argumenta des de la UV.

El Ministeri demana a la universitat que suspengui cautelarment els processos en marxa, i adverteix d’un possible recurs contenciós en cas contrari.

Respecte d’això, la vicerectora de Professorat, Maria Vicenta Mestre, va presentar el punt, i va anunciar la posició de l’equip rectoral favorable a continuar en els processos de promoció del professorat. En la mateixa línia es va expressar el rector, Esteban Morcillo, i nombrosos degans i representants d’altres òrgans i de col·lectius de professorat.

El Consell de Govern també va aprovar la segona convocatòria de professorat per a l’any 2012. Aquest procés seguirà la tramitació prevista a la normativa vigent.

Una resposta a “La Universitat de València fa un pols al govern espanyol”

  1. […] a l’any 2012. Aquest procés seguirà la tramitació prevista a la normativa vigent.   Font de l’article Enric Canela a la […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació