Cervells de plastilina


Enric I. Canela

Amb tota la raó, el secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, va censurar dimarts les reduccions de les bonificacions a la Recerca, el Desenvolupament i la Innovació (R+D+I) que preveu el Reial Decret Llei 2/2012 de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària i del foment de la competitivitat aprovat pel govern espanyol el 13 de juliol. En l’acte de presa de possessió del nou president del Consell Social de la URV, Castellà va manifestar que l’Estat fa una involució en l’àmbit del coneixement anunciant mesures restrictives, eliminant ara bonificacions a investigadors joves i doctorands.

Per al secretari d’Universitats i Recerca, es tracta d’una nova mostra de la manca de sensibilitat del govern estatal envers l’R+D+I. El Reial Decret Llei aprovat pel govern espanyol deroga les mesures fiscals iniciades l’any 2003 per afavorir la R+D+I i que s’havien anat reforçant paulatinament fins arribar a les bonificacions recollides en la darrera llei estatal de ciència, de l’any 2011.

Podeu llegir tota la nota. Realment es tracta d’una de les mesures més absurdes que es poden prendre en un estat on l’economia requereix transformar-se, però com diem: d’on no n’hi ha, no en raja.

Una resposta a “Cervells de plastilina”

  1. a 21 jul. 2012 a les 2:20 Cervells de plastilina | xcat.cat

    […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Desenvolupament, R+D, Recerca | No hi ha comentaris ‘ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació