Enric I. Canela

Llegia que el jurat del Premi Ramon Margalef ha decidit guardonar enguany el professor nord-americà Daniel Simberloff “per les seves contribucions a l’observació i anàlisi teòrica de l’estructura i dinàmica de les comunitats ecològiques i per l’aplicació d’aquests estudis a la biologia de la conservació”. Aquest any 2012 s’han presentat 27 candidatures a través d’institucions universitàries, escoles superiors, centres de recerca, acadèmies científiques o amb branques científiques, persones guardonades amb aquest premi en convocatòries anteriors, les que han estat membres del jurat i les que tenen un reconegut prestigi en l’àmbit de la ecologia.

Daniel Simberloff (Wilson Borough, Pennsilvània, 1942) és doctor en Biologia per la Universitat de Harvard (1968) i va treballar amb Edward O. Wilson en l’avaluació de la teoria de biogeografia de les illes. Ecòleg iconoclasta, és considerat un dels científics més importants en l’estudi d’espècies invasores i el seu impacte en la pèrdua de diversitat. La seva feina ha ajudat a comprendre el món en què vivim i de quina manera en podem tenir cura.

Una resposta a “Daniel Simberloff guanya el premi Ramon Margalef”

  1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Recerca | No hi ha comentaris ‘ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació