Enric I. Canela

Un tema que està generant polèmica i inseguretat a les universitats és el de les jubilacions anticipades del professorat universitari. Els governs, espanyol i autonòmic, les lloaven. El Tribunal de Comptes ha obert diligències contra les universitats. El Tribunal va dir que es deixessin d’aplicar perquè no tenien cobertura legal. S’esperava que el govern espanyol ho soluciones amb algun canvi legal. No ho va fer i ara el Tribunal va contra les universitats.

Ho resumeix Antonio Árias al seu bloc.

La cosa és seriosa perquè els rectors i gerents responen amb els seus béns personals d’aquests pagaments, els complements que cobren com a incentiu a la jubilació anticipada. Alguna universitat, a banda de suspendre el programa de jubilació incentivada, deixa de pagar els complements signats.

Veurem que fan les universitats catalanes, com hagin de suspendre el pagament de complements… La veritat és que a la UB, tenen un contracte d’emèrit i els que conec personalment vénen cada dia a fer recerca. O sigui, en realitat treballen però no donen classe.

A la universitat això és molt greu, a la banca per no fer res, prejubilen directius i els omplen d’or.

Una resposta a “Les universitats poden acabar al jutjat per les jubilacions anticipades del professorat”

  1. […] Classificat com a Articles Enric I. Canela, Universitat | No hi ha comentaris ‘ […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació