Enric I. Canela

Avui L’Econòmic publica una entrevista amb Eric Thode és un economista alemany especialitzat en economia internacional i del mercat de treball, i és Senior Expert en el programa Economia Sostenible de la Fundació Bertelsmann.

Recullo les dues darreres preguntes que li fa el diari i les seves respostes.

Què recomanaria, al govern espanyol?
L’economia ha de deixar de dependre de la construcció i dels serveis i orientar-se a l’exportació de béns i serveis. Augmentar la competitivitat i al mateix temps proporcionar les competències i qualificacions necessàries per tenir èxit en aquests sectors serà la clau per a una recuperació del mercat de treball.

I en el llarg termini?
Redissenyar el sistema educatiu és necessari, especialment per a les qualificacions de nivell mitjà. El sistema educatiu espanyol és bipolar: molts graduats universitaris, i molts alumnes que abandonen prematurament l’escola. Cal un sistema de formació professional que combini teoria a l’escola i pràctiques a les empreses
.

Coincideixo plenament amb el que diu l’economista alemany. Aquestes preguntes i respostes són aplicables també al Govern. Té menys competències però en té. Em sembla una autèntica barbaritat haver apujat els preus de la Formació Professional de Grau Superior (ja sé que no és nivell mitjà), molt més greu encara que haver apujat els preus de les matrícules universitàries. Pagaran 360 euros, diu que és el que val un Iphone, no és molt, efectivament, i seran 15,7 milions d’euros per a la Generalitat però crec que amb això ha fet un mal negoci. Justament cal incentivar aquests ensenyaments.

Una resposta a “Efectivament, cal incentivar la Formació Professional”

  1. […] incentivar aquests ensenyaments.Classificat com a Articles Enric I. Canela, Economia, Educació | No hi ha comentaris ‘Deixi una contestació Font de l’articleEnric Canela a la […]

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació