Enric I. Canela

Llegeixo en els Acords de Govern que el Govern implica el sector privat al Patronat de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació per captar inversió privada per al sistema català de l’R+D.

El Govern ha aprovat el canvi de nom de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) –que recupera la seva denominació tradicional–, i el seu caràcter d’entitat privada, amb un patronat amb majoria de representants del sector privat i sota la presidència, des de juny passat, del doctor Antoni Esteve, president del grup quimicofarmacèutic Esteve.

L’anterior Govern li havia posat Fundació Institució Catalana de Suport a la Recerca, encara que tothom la seguia coneixent pel nom antic ara recuperat.

Com a entitat privada, la FCRI desenvoluparà les noves missions aprovades pel seu Patronat. Aquests objectius se centraran principalment a captar inversió privada per al sistema català de recerca i desenvolupament, aplicar noves vies de cooperació entre el sector públic i el privat en les activitats d’investigació científica a Catalunya i impulsar l’impacte de la ciència en l’activitat industrial de les empreses catalanes. En aquest sentit, la Fundació incentivarà la millora del reconeixement social de la ciència, a través de la divulgació de la recerca en la societat.

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació implementa actualment activitats de divulgació científica a Catalunya adreçades a la totalitat de la societat i, molt especialment, al jovent, fomentant les vocacions científiques i visualitzant socialment els resultats i abast de la recerca. En l’àmbit de la cooperació público-privada en R+D i en la generació d’un entorn econòmic propici a la recerca, la FCRI impulsarà en la seva nova etapa programes de finançament privat d’R+D, activitats de partenariat público-privat en investigació i fons d’inversió mixtos per dedicació a la recerca, incentivant nous fons altruistes o donacions per promoure la recerca.

Això ja ho havia decidit el seu Patronat (veure Torna la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació) fa un mes

Podeu veure a l’enllaç la composició del patronat.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació