Enric I. Canela

El rector de la UB, Dídac Ramírez, fa tota una declaració política, de política universitària, a la seva pàgina al web de la UB (Davant les noves taxes universitàries). La comparteixo. Crec que l’hem de llegir dues vegades els que compartim universitat. Mostra el difícil equilibri del que té la responsabilitat de governar. La tensió entre plantar-se i dialogar.

Segurament el més assenyat és dir les coses, amb claredat, sense ofendre, defensant els principis amb els que es creu. Es podrà estar d’acord o no, però no enganya.

Jo concloc, si aquesta crisi se supera, cal canviar el model de finançament. Els catalans no poden ser líders en finançament privat de la universitat. Ara és absurd pretendre canviar res quan el Govern no té ni per pagar fotocòpies. Podem buscar culpables, però els fets són aquests.

4 respostes a “No a aquest model de finançament de les universitats”

 1. a 01 ag. 2012 a les 10:03 Eloi Pareja

  Vosté diu que Dídac Ramírez no enganya.
  Jo personalment discrepo davant la frase “La proposta [referint-se al Decret de preus] s’ha aprovat tenint present la conjuntura actual”.

  Potser el rector no s’ha informat gaire econòmicament i creu que l’augment de taxes és inevitable.
  Permetim recordar les estafes que es produeixen dia si dia també amb uns polítics que ho permeten i que sovint també hi estan implicats:
  – Estafa en la sanitat: Amb polítics de CiU implicats en això, el Govern de la Generalitat no vol que això se sàpiga… http://albanodante.blogspot.com.es/2012/02/el-major-robatori-de-la-historia-de.html
  – Estafa amb les SICAV: Això és una cosa que afecta al govern central però el govern de CiU no ha fet cap mena de pressió per augmentar els impostos a les SICAV (que actualment paguen un 1%).
  – El comerç d’armes
  – Missions militars (algunes de les quals realitzades amb el suport de CiU)
  – Subvencions de milions d’euros a fundacions privades com “Barcelona Graduate School of Economics” presidida pel Mas-Colell.
  – Els milers de milions d’euros que sempre apareixen per salvar a la banca.

  Etcètera…

  Davant aquest panorama, de debò creu el rector que s’ha tingut present la conjuntura actual????

  Si realment s’ha tingut en compte, crec que estem davant un govern més que lamentable i que la última cosa que vol és millorar la universitat pública!

  Espero que li serveixi de reflexió al senyor Ramírez.
  Salut i bon estiu.

 2. a 01 ag. 2012 a les 10:23 Enric I. Canela

  Benvolgut Eloy,
  Sigui o no cert tota aquesta llista, que és bastant ideològica, s’ha tingut en compte la conjuntura actual. El fet és que no hi han diners, ja sigui perquè s’han gastat, robat o cremat, no hi ha diners. Parlant del “millor govern de la història” , el deute de Catalunya a final del 2003 era del 7,4% del PIB i al final del 2010 del 16,7% del PIB.
  http://www15.gencat.cat/ecofin_wpres12/pdf/PRE_P_CAT.pdf
  Les subvencions de milions d’euros a la BGSE no són certes. Algun document o enllaç fiable que ho indiqui? CiU en el comerç d’armes o les guerres no hi pinta res, tant és el que digui.
  Dit to això, naturalment que l’ha tingut en compte. L’alternativa és tancar la universitat.

 3. a 02 ag. 2012 a les 12:45 Eloi Pareja

  Sobre el comerç d’armes potser CiU no hi pinta gaire però, el que volia dir era que, que jo sàpiga, no ha fet gran cosa per denunciar-ho i evitar-ho. El silenci també és criticable.

  Sobre les missions militars: si dóna suport a missions militars com la que es fa fer a Líbia, jo crec que si que que té una mica a veure.

  Sobre les subvencions a la Barcelona GSE, t’aporto aquest document:
  http://www.congreso.es/docu/comisiones/presup/TOMO-IV-733-1100.pdf
  A la pàgina 221 d’aquest document hi ha present la “ENMIENDA 001019” on CiU demanava que en els Pressupostos de l’Estat del 2011 hi hagués un partida de 10 milions d’euros en aquesta fundació, la qual se sumaria als 8,5 milions rebuts entre 2008 i 2009 tal i com afirma CiU en aquest mateix document.

  Bueno, en resum: per les coses que els hi interessa sí que hi ha diners.
  Personalment, fa temps que vaig deixar de creure en la bona intenció dels governs, ja siguin suposadament d’esquerres o de dretes.

 4. a 02 ag. 2012 a les 11:28 Enric I. Canela

  Eloi,
  El silenci em sembla que no és només de CiU. Jo no recordo grans queixes. És noraml està a favor de la intervenció a Línia, com ho seria ara a Síria.
  Això són esmenes i no es va concedir res de res. D’estafa res de res. Es presenta una esmena als pressupostos generals de l’estat, t’ho voten o no. No ho van votar i res.
  En els governs, com en qualsevol col·lectiu, hi ha gent de bona fe i gent de mala fe. Igual que a les esquerres i les dretes. Tan és que siguin capellans, com futbolistes, bons i dolents, arreu. Estadística pura.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació