Enric I. Canela

L’altre dia tenia l’oportunitat de conèixer la publicació feta per la UB titulada: La formació dels professorat novell a la UB. El treball està coordinat per Juan Antonio Amador Campos. Hi col·laboren un grups de reconeguts companys.

A la gent de ciències ens costa una mica acostar-nos a aquest tipus de tasques. Jo he tingut l’oportunitat de conèixer una mica la feina que fan per afavorir la bona praxis del professorat jove un grup d’excel·lents professors. Potser el llenguatge em resulta a vegades una mica llunyà, però l’essència del que diuen és molt valuós i ho hauríem de considerar tots.

El resum diu: Aquest document consta de dues parts. En la primera part es presenta el programa de formació de professorat novell de la Universitat de Barcelona: els seus orígens i antecedents, i l’estructura i els continguts formatius de l’actual Màster en Docència universitària per a professorat novell. La segona part recull l’estructura i els continguts formatius dels programes de formació per a professorat novell de trenta-una universitats de l’Estat espanyol.

El Pròleg, fet per Sebastian Rodríguez, conté un conjunt de bones reflexions.

Amb el permís de Mariano Rajoy, potser algun dia aquest professorat jove, quan no sigui tan jove, porà consolidar la seva posició.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació