Enric I. Canela

Jo Ritzen és exministre d’educació dels Països Baixos, exvicepresident de la Xarxa de Desenvolupament Humà del Banc Mundial i expresident de la Universitat de Maastricht. Actualment és professor honorari de la “economia internacional de la ciència, la tecnologia i l’educació superior” a la Universitat de Maastricht. Us enllaço el text d’una conferència seva impartida el 8 de juny de 2012.

Diu que l’educació superior està en condicions de salvar Europa gràcies a una aportació substancial al creixement econòmic sostenible. Per a aquest propòsit, l’educació superior ha de reforçar la seva capacitat d’innovació en l’educació empresarial i la recerca ha de centrant-se més en els problemes socials, alhora que els governs l’habiliten millor i li donen més facilitats. Les universitats han d’assumir el lideratge en la resolució o la canalització de les qüestions socials més importants. Seria de gran ajut més competència europea entre les universitats en educació i i recerca. Les universitats poden contribuir a recrear l’esperança i l’optimisme a través d’una major innovació en l’economia.

Hi estic d’acord, la llàstima és que tot això no ho veuen igual els que ens han de donar normes legals i pressupost. De totes formes nosaltres tampoc hem sabut crear les condicions, tenim un rei al cos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació