Enric I. Canela

El 2012 és l’any de la Neurociència. Mal any quan les retallades han fet que al Pla Nacional de Recerca ha passat de disposar de 728 milions d’euros a 451 milions.

Com diu Expansión, la ciència necessita mecenes. En l’actualitat, entre el 60% i el 80% del finançament de projectes de recerca prové de fons públics, principalment estatals, però també autonòmics o europeus. No obstant això, la inversió privada pot suposar un condicionant per a la independència de la recerca.

La ciència en general requereix de més finançament per projectes, però al meu entendre cal plantejar molt seriosament la política de personal, de formació d’investigadors. Pot semblar que no sabrem que fer amb ells després, conjuntural, si les coses és planifiquen, i és possible, això no hauria de ser un problema a mig termini. No tothom ho entén així.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació