Enric I. Canela

Després d’uns dies en què no he pogut ser al bloc, torno amb una bona notícia. Diu que: Una dotzena d’investigadors de centres catalans han aconseguit l’obtenció de ‘staring grants’ de l’European Research Council (ERC) d’entre les 536 adjudicades per l’òrgan europeu, que compta amb un pressupost de 800 milions d’euros. Les beques tenen una dotació d’uns 2 milions per projecte seleccionat, per permetre als científics més prometedors desenvolupar les seves idees i construir els seus propis equips de recerca.

Els centres catalans que l’han aconseguit són el Centre de Regulació Genòmica (CRG) (4 beques), la UB (3 beques), la UPF (2 beques), l’Institut de Ciències Fotòniques, (1 beca), la Fundació Parc Científic de Barcelona (1 beca) i l’Institut Català de Nanotecnologia (1 beca).

La resta de l’Estat espanyol n’ha rebut 17. Destaca el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) amb sis becats. La Fundació Progrés i Salut, l’Institut IMDEA de Nanociència, el Centre d’Investigació Cooperativa en Biomaterials i les universitats de Autònoma de Madrid, Saragossa, la Corunya, Alcalá, País Basc, Politècnica de València, València i Sevilla han obtingut 1 beca.

Bons resultats, una vegada més, per Catalunya que encara mostra una bona salut en recerca.

Podeu veure els resultats ordenats per estats. També la notícia base amb altres informacions.

Està bé tornar a incorporar-se i trobar-se amb això, no?

3 respostes a “Dotze Starting Grants de la convocatòria 2012 per a investigadors que treballen a Catalunya”

  1. a 11 set. 2012 a les 3:25 José María

    De fet, de les 6 del CSIC, 2 són al campus de la UAB-CSIC (1 a l’ICMAB i 1 al CIN2). Així que més que un 12-17 seria un 14-15…

  2. […] vaig escriure Dotze Starting Grants de la convocatòria 2012 per a investigadors que treballen a Catalunya. Vaig agafar les dades de la llista de l’European Research Council (ERC) i no vaig tenir […]

  3. a 11 set. 2012 a les 3:39 Enric I. Canela

    José Maria,
    Moltes gràcies, el Pep Martorell també m’ho ha fet notar. Ja he publicat una rectificació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació