Enric I. Canela

Podeu llegir que avui s’ha constituït el Consell de Política Científica, Tecnològica i d’Innovació. En aquest nou organisme estan representades l’Administració Central i les comunitats autònomes i la seva finalitat és marcar la direcció estratègica de les polítiques en aquest àmbit. L’objectiu és millorar la coordinació entre els diferents àmbits del sector públic per a l’impuls d’una de les polítiques clau en la competitivitat de l’economia espanyola.

El ministre d’Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ha presidit aquesta primera reunió del Consell a la qual també han assistit els ministres de Defensa, Pedro Morenés, i d’Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, així com representants dels ministeris d’Afers Exteriors i Cooperació, Hisenda i Administracions Públiques, Interior, Foment, Indústria, Energia i Turisme, Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Igualment han participat els responsables de la R+D+I de les 17 comunitats autònomes.

El Consell avui constituït-que substituirà l’actual Consell General de la Ciència i la Tecnologia – es proposa vetllar per fer més eficient l’ús de recursos i mitjans disponibles i aprovar els criteris d’intercanvi d’informació entre l’Administració Central i les comunitats autònomes. Es tracta d’unir esforços per adaptar el sistema espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació a les necessitats del segle XXI.

La seva posada en funcionament és una de les claus per a la coordinació nacional en l’impuls de la recerca a Espanya, al costat de la constitució del Consell Assessor de Ciència, Tecnologia i Innovació i del Comitè Espanyol d’Ètica de la Recerca (òrgan consultiu en la matèria ).

Entre les múltiples funcions del Consell destaca l’elaboració i informe de les propostes de l’Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i de l’Estratègia Espanyola d’Innovació, així com promoure activitats conjuntes entre totes les administracions per al bon desenvolupament de la política científica estatal.

Veient tanta gent important reunida veig que no servirà per a res. Una gran despesa en dietes i organització i retallades en la recerca. Tinc una fe infinita en aquest tipus d’òrgans. Traduïa abans: Es tracta d’unir esforços per adaptar el sistema espanyol de Ciència, Tecnologia i Innovació a les necessitats del segle XXI. L’única forma de fer això és posar diners i avaluar. Sense diners millor que això, posar estampes a Santa Rita.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació