Enric I. Canela

S’han publicat coses al voltant de la inauguració dilluns del curs universitari pel conseller Andreu Mas-Colell a la UPF.

Publico ara un estret de la nota del departament d’Economia i Coneixement on es destaquen els eixos que el conseller considera clau per al futur del sistema universitari català:

  1. un nou sistema de governança que incrementi l’autonomia de les institucions i les faci més àgils,
  2. la necessitat de generar fonts alternatives de finançament,
  3. la col·laboració entre les diferents universitats,
  4. la tendència cap a l’especialització dels centres,
  5. una bona gestió del talent de què disposem –amb programes com Icrea Acadèmia o el Serra-Húnter-
  6. l’aposta per l’educació virtual i,
  7. aconseguir que les universitats esdevinguin un motor de desenvolupament econòmic i social que ajudi a donar resposta als reptes del nostre país.

Així llegits em semblen excel·lents i els comparteixo. El que no m’agrada és que com es prepara la transició des del model on som al model on segons el conseller hauríem de ser. El risc és que les retallades ens portin a un punt de no retorn. Està bé cercar recursos alternatius, però no sembla un bon moment i el ritme que se’ns demana difícil d’acomplir.

Dic això entenent perfectament que el Govern no pot donar-nos els diners que no té. Com no assolim la independència o el concret econòmic a molt curt termini ensorrarem la universitat, entre altres coses.

Demà seguiré treballant amb més ganes. És l’única actitud que ens pot salvar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació