Enric I. Canela

Llegia una notícia que no per esperada és menys dolorosa. El massiu impacte de les retallades de preu dels medicaments a Espanya es cobra una nova víctima. Les empreses farmacèutiques van invertir 974 milions d’euros en investigació el 2011, un 5,3% menys que el 2010. La xifra cau per sota dels 1.000 milions per primera vegada des de 2007.

Els forts ajustaments no només afecten a la inversió sinó també a l’ocupació en el sector farmacèutic. De fet, l’ocupació és la primera variable que ha acusat el descens d’ingressos, segons Farmaindústria. El nombre de treballadors pertanyents a l’àrea de recerca i desenvolupament de les farmacèutiques en l’últim any va ser de 4.490, un 4,2% menys que l’any anterior. Suposa, segons Farmaindústria, el nivell més baix des de 2006 i el segon descens consecutiu perquè ja el 2010 el nombre d’empleats ja va caure un 2,6, cosa que la patronal considera “inèdit”.

Tanmateix, i tot i que s’han generat menys llocs de treball, la qualificació dels mateixos és cada any més gran, ja que 4 de cada 5 llocs de treball en R+D corresponen a titulats superiors.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació