Wert i Catalunya


Enric I. Canela

L’altre dia llegia que el ministre Wert diu que està negociant amb Institut de Crèdit Oficial (ICO) per establir un sistema de préstecs perquè els universitaris puguin assumir el cost de les taxes o bé que aquestes augmentin «de manera esglaonada» en funció de la renda familiar, com es fa a Catalunya.

Va dir que el que ha fet Catalunya és una bona solució des del punt de vista de l’equitat, en resposta a l’augment del cost de la universitat en diverses comunitats autònomes, després que el ministeri els permetés pujar les taxes fins a un 66%. Creu que ningú s’ha de quedar fora de l’educació universitària per raons econòmiques, però això s’ha de fer compatible amb la necessitat que l’educació universitària comporta una inversió pública de més de 11 milions d’euros en una situació fiscal com la que tenim i que cal repensar tot el seu finançament. Tremoleu estudiants!

Després de considerar que el que ha fet Catalunya és una virtut, per si de cas, el ministre també ha avançat que amb la nova llei d’Educació es reforçarà el dret constitucional que qualsevol espanyol té el dret de ser escolaritzat, utilitzant el castellà com a llengua vehicular. Tanmateix, va indicar que aquest problema, que es dóna en algunes comunitats autònomes, no respon a una manca de marc normatiu, sinó a la creació de mitjans per fer-ho efectiu. Tremolem tots, caldrà sortir en defensa de l’Escola en català.

2 respostes a “Wert i Catalunya”

  1. a 29 set. 2012 a les 12:29 Xavier Villalba

    Enric,
    El ministre pot desviar els diners de la universitat per finançar la instal·lació d’un sistema de traducció simultània a les escoles. Seria una idea digna del seu nivell intel·lectual.

  2. a 05 oct. 2012 a les 6:00 Enric I. Canela

    Xavier,
    Efectivament. Aquest home no treballa amb realitats educatives, treballa per complir objectius “nacionals” de caire identitari.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació