Enric I. Canela

Aquests dies s’ha publicat el rànquing THE 2012-2013 (Times Higher Education World University Rankings 2012-2013), el que m’agrada més de tots. La notícia negativa és que cap universitat catalana està entre les 200 primeres i que la UB, la UAB i la UPF estan entre el 201-225. L’edició 2011-2012 la UPF estava en el lloc 186.

Se li ha donat una certa rellevància a la notícia, la part negativa, en diferents mitjans. La UB la publica de forma neutra, referint-se a la UB, i diu que no varia la seva posició. També diu que les universitat catalanes són líders a l’estat espanyol perquè les altres universitats de l’estat més ben posicionades són la Universitat Autònoma de Madrid (301-350), la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i la Universitat de Vigo (351-400).

Jo faig una lectura positiva. Vaig al detall de les puntuacions i observo que tant la UAB com la UB milloren enguany. No és tant com voldríem, però en un escenari econòmic com l’actual ho considero un èxit.

Una anàlisi acurada ens mostra els nostres dèficits. Alguns els podem reduir amb les polítiques adequades.

Jo no faig una anàlisi més aprofundida perquè el treball ja està fet. Si algú està interessat en una lectura ben documentada dels rànquings, recomano:

I les cites que hi porten. Són uns excel·lents treballs d’anàlisi del bloc Más que universidad – Gestión y finanzas universitarias que elaboren Tomás Gómez i Xavier Puente, dos magnífics professionals.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació