Incendiar Catalunya


Enric I. Canela

Avui, Joaquim Prats publica un article al diari El País titulat ¿Está asegurada la lengua común?. Ës un article resposta a les paraules de José Ignacio Wert en les que deia: “El nostre interès és espanyolitzar els alumnes catalans”.

La resposta de Joaquim Prats és contundent. Prats, autoritat reconeguda en l’àmbit de l’educació, coneix perfectament la situació del sistema educatiu. Entre altres coses, ha participat en els informes PISA que avaluen l’educació dels països de l’OCDE.

Acaba l’article, després d’una breu però completa reflexió, tot dient: en el sistema educatiu de Catalunya, el castellà no pateix més (ni menys) perill que el català. Els reptes són clars: millorar el domini de les llengües pròpies i una llengua estrangera. Per això, les paraules del ministre no ajuden a plantejar-se com aconseguir aquesta millora. Més aviat serveixen per sembrar inquietud i perplexitat, per a pensar que més que un ministre tenim un opinador que parla d’oïda en una tertúlia de baix nivell i que denota un alt grau d’irresponsabilitat. A més, amb la que està caient, apagar un foc amb una llauna de gasolina és propi d’un piròman, encara que vagi pujat a un cotxe oficial.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació