Enric I. Canela

Avui Dídac Ramírez, rector de la UB, escriu Preparar-se para trabajar y para cambiar el mundo. Es tracta d’un article on posa de manifest el valor dels màsters i els postgraus, en general, i destaca la qualitat de la oferta de la UB. Mostra algunes de les fortaleses de la UB.

Hi estic d’acord, és cert, però crec que, en conjunt, hem de reflexionar si el model que tenim actualment, el de l’estat espanyol, és el més adequat per preparar els titulats de cara a la mobilitat europea. El tema no és senzill perquè no fa gaire que s’ha aplicat el model Bolonya a l’estil espanyol i això genera inconvenients. Hem fet un Bolonya d’ample de via espanyol, però ara canviar-ho per adaptar-lo al que ens envolta tindria un cost molt elevat.

Si ho hagués de decidir jo, copiaria, pràcticament, el sistema britànic, quant a flexibilitat. Tot això darrer no està relacionat amb l’escrit de Dídac Ramírez, però en llegir-lo m’ha vingut al cap.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació