Enric I. Canela

El Punt Avui publica un article titulat Més europeus que l’euro. Descriptiu i curt. Oportú en un moment en el què aquest programa també pot caure en la crisi.

Acaba l’article: Fa unes setmanes, la CE va informar de la difícil situació econòmica que viu actualment l’Erasmus. La conjuntura econòmica passa factura a un programa que va gaudir de 460.000 euros de pressupost el curs 2010/2011. Si no s’arriba a un acord d’ampliació del pressupost d’aquest any, no hi haurà prou diners per pagar les beques dels estudiants del programa que marxen al febrer. A més, ara fa alguns dies, l’Estat espanyol va anunciar la reducció de la partida destinada a les beques Erasmus, que passen de 36 milions d’euros a 15 milions. A la CE es pretén, però. aconseguir un pressupost estable, de 19.000 milions d’euros, pel període 2014-2020, i que aquest projecte educatiu comú, que va començar molt abans de compartir la moneda, no s’enfonsi per culpa de la crisi que viu l’euro.

Avui, també, Josep M. Vilalta, secretari executiu de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), escriu a la pàgina 40 de La Vanguardia, l’article SOS Erasmus! on diu: Sens dubte, fer recaure l’estalvi en els comptes públics en l’educació és una de les pitjors, si no la pitjor, inversió podem fer com a país. Observem si no què fan països tan propers com França i Alemanya. Per a ells, malgrat la crisi i la reducció de la despesa pública, l’aposta per l’educació segueix sent una prioritat de primer ordre. No fer-ho ens hipotecarà per molts anys.

Fa uns dies El País també mostrava la reculada de les aportacions del govern espanyol.

El programa Erasmus enguany rebrà per totes les bandes: això és voler més Europa.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació