Enric I. Canela

OrlaDiari és una nova publicació digital que tracta bàsicament de coses universitàries. M’agrada com està estructurada i també els sues continguts.

Avui em referiré a l’article que hi dedica a Ferran Sancho, rector de la UAB, arran de l’acte d’inauguració de curs de la facultat de Lletres i Filosofia.

Sancho es mostra contundent contra els que des de fora ens donen consells sobre coses que fa molts anys que ja fem i que sabem fer. Jo hi afegeixo: que no fem millor perquè no ens donen els recursos per fer-ho millor.

Un aspecte que també comparteixo és la seva queixa sobre contractació: Hi ha en aquests moments un bloqueig que impedeix donar sortida als professors que estan acreditats, buscarem fórmules que dignifiquin aquesta situació. A la UAB hi ha uns 50 professos que no poden ser contractats per la normativa estatal, tot i haver estat acreditats per l’AQU o l’ANECA.

Ens passa a tots. Aquesta política pot estar molt justificada per la crisi, però quan es tracta de professorat universitari que costa molts anys de formar, no s’improvisarà quan passi la crisi. Ens jubilarem i ja veurem. A mi no m’afectarà personalment, però la universitat se’n ressentirà i amb ella el país.

Ens donen consells en lloc de recursos. Com aquell que diu: resignació fill, resignació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació