Enric I. Canela

Llegeixo que el Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) han guardonat Carles Simó amb el Premi Nacional de Recerca 2012. Simó és catedràtic de Matemàtica Aplicada de la UB i enginyer industrial per la ETSEIB. S’ha distingit per reforçar l’aplicació dels avenços de les matemàtiques en àmbits d’alt impacte socioeconòmic com ara el disseny de missions espacials o la mecànica celeste (l’estudi dels moviments dels astres pels efectes gravitatoris d’altres cossos celestes).

El Premi Nacional de Recerca reconeix l’investigador que hagi contribuït recentment i de manera significativa internacionalment a l’avenç d’una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, enginyeries i tecnologia i ciències experimentals. El premi té una dotació econòmica de 40.000 euros.

Els Premis Nacionals de Recerca també han guardonat en la categoria de Talent Jove el biòleg Ben Lehner, professor d’investigació ICREA al Centre de Regulació Genòmica (CRG). Aquest premi té una dotació econòmica de 10.000 euros i reconeix els joves investigadors que en la seva trajectòria professional han destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball.

Finalment l’empresari català resident als EUA, Pere Balsells, promotor de diferents programes de beques en enginyeries, ha estat guardonat en la categoria de Mecenatge Científic; Henkel, l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i la UAB, en la de Partenariat públic-privat; i La Vanguardia, en la de Comunicació Científica. Els tres darrers guardons no tenen dotació econòmica.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació