Enric I. Canela

La recerca és de gran importància per al desenvolupament econòmic d’un país. Les beques FPI (Formació de Personal Investigador) juntament amb les FPU, són les úniques que ofereix el Govern d’Espanya per permetre als joves realitzar un doctorat i començar així la seva tasca investigadora. Per desgràcia, la seva tramitació porta retardant diversos mesos.

Per a la majoria dels investigadors espanyols, les beques són l’únic sou que rebran durant gran part de la seva vida laboral. Per això aquesta lamentable situació està afavorint la famosa “fuga de cervells”, l’emigració de joves espanyols altament qualificats a altres països on realment se’ls valori.

A principis de febrer de 2012 es va publicar la llista de projectes susceptibles d’ajuda FPI. És en aquest moment en què els aspirants a becaris FPI van poder sol·licitar la participació en aquests projectes, i per tant, la part del finançament dedicada al propi becari en formació. Segons el BOE, la publicació definitiva de la llista de becaris als quals se’ls concediria l’ajuda hauria d’haver dut a terme ja a l’agost. D’aquesta manera, els becaris podrien haver incorporat al seu lloc al setembre. La llista provisional de seleccionats es va publicar al juliol, però quan el termini s’acostava a la seva fi, el Ministeri va publicar una nova resolució d’ampliació prolongant aquest termini fins al novembre.

Per als afectats això suposa mesos de desesperació i incertesa davant la falta d’informació. El retard en la tramitació de les beques FPI ha deixat a més als futurs becaris sense dret a sol·licitud d’ajudes per a la matrícula de màster o doctorat, la convocatòria va ser publicada pel Ministeri al setembre i ja va finalitzar a finals d’aquest mateix mes. Molts dels sol·licitants han hagut de matricular ja i desplaçar-se a altres ciutats amb tot la despesa econòmica que això comporta D’altra banda, tot aquest temps d’espera es tradueix pèrdua del temps disponible per dur a terme el projecte de recerca.

A aquesta situació cal sumar-li que l’única manera de plantejar les nostres queixes que el ministeri ha deixat és mitjançant correu ordinari, ja que la pàgina web mitjançant la qual es portarien a terme ha estat “en construcció” tot aquest temps.

A dia d’avui, ja finalitzat l’últim termini establert, continuen garantint que la resolució sortirà més aviat millor, donant noves dates extraoficialment en què finalment mai passa res.

Per tot això, demanem el teu suport per aconseguir la publicació de la resolució definitiva per part del Ministeri sense més demora, a més d’un compliment rigorós dels terminis establerts inicialment en les convocatòries que es publiquin d’ara endavant. Així mateix, demanem que aquests terminis siguin sintonitzats amb el desenvolupament del calendari acadèmic i amb les previsions de les convocatòries per a sol·licitar les ajudes complementàries que la FPI posa al nostre abast.

3 respostes a “Signeu la petició en defensa de la recerca pública”

  1. a 16 nov. 2012 a les 8:56 Xavi Ribas

    Tot el suport a la recerca!

  2. a 16 nov. 2012 a les 6:13 Ray G. Butler

    ¿Y dónde hay que firmar?

  3. a 16 nov. 2012 a les 6:22 Enric I. Canela

    Hi ha un enllaç en començar l’article.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació