Màsters útils


Enric I. Canela

Avui llegia a La Vanguardia: Fre als màsters. Diu que les universitats han perdut una mitjana del 15% de les matriculacions. Sembla que la culpa és de l’increment dels preus de les matrícules (diu taxes però no ho són). Segons el ministeri d’Educació, Cultura i Esport els increments més grans corresponen a Balears (170,8%), Andalusia (144,2%), Catalunya (130,8%) i Madrid (121%). Són augments molt grans. Cal considerar que això és l’increment i que el punt de partida és molt diferent. En qualsevol cas els preus ja són elevats i encara que tinguis els diners cal pensar bé si es fa o no és fa el màster.

Sembla que l’oferta de la UB ha resistit prou bé encara que la matrícula definitiva no se sap. Bona notícia per a nosaltres.

La reflexió que totes les universitats han de fer és si el màster és útil només per fer la tesi doctoral o es tracta d’un màster que, a més, dóna unes habilitats que complementen la formació rebuda i seran immediatament útils per a la vida professional. Històricament s’oferien màsters que eren molt interessants per al professorat que els impartia però de dubtosa utilitat. Sortosament, la UB ja ha fet una revisió, continuarà fent-la, i l’oferta està molt més ben adequada i atractiva.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació