La UB si és transparent


Enric I. Canela

La Vanguardia publica una petita columna que titula: La UB debat la seva gestió econòmica. La reprodueixo i comento al fina.

Les qüestions econòmiques van tenir ahir un paper protagonista en el debat central dels quatre candidats a rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joaquim Gutiérrez, Josep Antoni Bombí, Victòria Girona i Dídac Ramírez, celebrat al paranimf de la universitat. L’actual rector, Dídac Ramírez, es va centrar a defensar els seus quatre anys al capdavant de la UB remarcant que ha aconseguit reduir el dèficit històric que arrossega la institució, equilibrant cada any. els pressupostos. Així mateix, va assegurar que ha fet una bona gestió global sense hipotecar la UB i va negar que s’apliqui cap ERO.

Tots els candidats van retreure a Ramírez la falta de transparència i van criticar que hagin conegut la situació econòmica de la universitat per la premsa. Sobre la possibilitat que, a causa de les seves finances, la UB pugui ser intervinguda, Ramírez va reconèixer que hi ha risc però no pas perill.

Aquest és el segon debat que se celebra abans de les eleccions de dijous vinent, en què tindrà lloc la primera volta. La setmana passada, els quatre candidats ja van participar en un altre debat organitzat pel Consell de l’Alumnat de la UB.

En un debat electoral sempre s’intenta treure les febleses de l’oponent i contrastar-les amb les fortaleses pròpies. Normal i lícit. Sobre la gestió econòmica i el risc ja vaig escriure un article fa uns dies (Bombí es confon acusant Dídac Ramírez de mentir).

La manca de transparència de la que acusen a l’actual rector em sorprèn. La institució és transparent (veure La memòria de responsabilitat social i El Pla director, actualitzat amb les dades del 2011. Ja havia escrit al bloc sobre això a La universitat més transparent a la societat).

La situació econòmica de la UB jo no l’he conegut per la premsa, l’he conegut en els mateixos consells de govern que els candidats a rector. Els informes es donen a cada consell de govern i els documents quan hi ha algun punt específic sobre economia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació