Catalunya, mala nota en R+D+i


L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha presentat avui, a la seu de la Fundació Cotec a Madrid, l’Estadística sobre activitats en R + D 2011. Els seus resultats indiquen que el 2011 la despesa total en R + D – que va suposar el 1,33% del PIB – va experimentar un descens en tots els sectors.

L’Administració pública va disminuir la seva despesa en R + D un 5,7% respecte al 2010, igual que el sector ensenyament superior, que va reduir la seva despesa un 2,9%. D’altra banda, a les empreses, la despesa en R + D va baixar per tercer any consecutiu, amb un 1,5% menys de despesa, fet que suposa un descens del 8,4% respecte al 2008.

Les comunitats autònomes que van fer el 2011 un major esforç en activitats d’R + D van ser País Basc, Navarra, Madrid i Catalunya. No obstant això, només les dues primeres superen el 2% de la inversió del seu PIB, objectiu fixat pel govern per a l’any 2010 pel programa INGENIO.

Catalunya va dedicar un 1,55% del PIB, amb una taxa de creixement negativa (-3,8). Un desastre.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació