Gran crisi econòmica al CSIC


Llegia que els sindicats del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) CCOO, UGT i CSIF, han demanat al president de l’òrgan de recerca, Emilio Lora Tamayo, que els enviï l’informe del Ministeri d’Economia i Competitivitat que Tamayo presentarà aquest dimecres davant el Consell Rector i que servirà de base per a un pla d’ajust de la institució.

Segons han confirmat fonts del Ministeri d’Economia, dimecres Tamayo presentarà aquest informe als membres del Consell Rector, format per representants del ministeri, sindicats i alts càrrecs del Consell Superior d’Investigacions Científiques, i s’anunciarà el pla d’ajust.

Per la seva banda, fonts sindicals han assenyalat que va ser el mateix president del CSIC qui va sol·licitar aquest informe quan va arribar al començament de 2012.

Aquestes fonts han explicat que volen fer les seves aportacions al futur pla d’ajust que, segons han assenyalat, no inclouria un expedient de regulació d’ocupació, sinó mesures d’estalvi i de racionalització de despesa, així com vies per incrementar els ingressos, després que el Consell hagi assolit un dèficit de 140 milions d’euros.

La principal preocupació dels sindicats és que, segons les seves previsions, després de les retallades empreses a la R + D + i des de 2009 i per tant al Consell Superior d’Investigacions Científiques, 2013 serà un any en què la institució s’haurà de debatre entre pagar els salaris als seus treballadors o bé abonar les despeses ordinàries del CSIC, com són l’aigua i la llum.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació