Enric I. Canela

Llegia que els intercanvis d’estudiants universitaris finançats pel programa Erasmus podrien interrompre’s al llarg de l’any que ve si no hi ha acord sobre el pressupost de la UE 2012-2013.

La combinació de la falta de resposta sobre el pressupost de 2012 i la falta d’acord pressupostari per al 2013 vol dir que la interrupció dels intercanvis Erasmus es produirà més aviat que tard l’any vinent.

La Unió Europea començarà 2013 amb un deute de 220 milions d’euros amb les agències nacionals responsables per les despeses d’Erasmus i del programa d’aprenentatge permanent. Aquest deute podria saldar-se amb el pressupost del 2013, però això provocaria que el programa es quedés de nou curt de fons durant la segona meitat de l’any. Les perspectives per al 2013 són de fet pitjors, especialment si persisteix l’actual punt mort sobre el pressupost de 2013.

La Comissió Europea ha demanat als Estats membres que aportin 9.000 milions d’euros extra aquest any per cobrir les factures pendents d’Erasmus i fons regionals. Però els països contribuents nets es neguen i demanen a Brussel·les que redirigeixin diners d’altres partides.

I jo dic que l’educació no és una prioritat de la Comissió Europea. Les prioritats sempre es veuen al pressupost aprovat i especialment a l’executat, no als discursos ni als informes.

2 respostes a “Una almoina per al programa Erasmus, si us plau”

 1. a 27 nov. 2012 a les 3:12 Pere Alemany

  Enric,

  estic amb la teva conclusió final. No entenc que s’hagi de prioritzar subvencionar l’agricultura, per exemple, per davant de la formació que al cap i a la fi a la llarga contribuirà molt més al desenvolupament econòmic europeu.

  A part jo crec que no hi ha cap voluntat d’integració a Europa ja que on realment hi ha més col·laboració és en el món universitari i de recerca.

 2. a 29 nov. 2012 a les 10:57 Enric I. Canela

  Pere,
  Jo tampoc ho entenc, és un mal que patim fa anys. Els francesos són líders en això.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació