Enric I. Canela

No fa gaire, la representació a Barcelona de la Comissió Europea publicava “Noves dades sobre el nivell d’innovació a 190 regions europees“. El comentari estava dedicat al El Quadre d’Indicadors de la Innovació Regional 2012. És un informe exhaustiu de més de 200 pàgines analitzant el comportament innovador de les regions de la Unió Europea, Croàcia, Noruega i Suïssa. 

Una de les coses que hi diu és: A nivell de la UE, l’Estat espanyol se situa com a “innovador moderat”. En el seu si, en destaquen l’Aragó, Catalunya, Madrid, Navarra i el País Basc, com a “seguidors de la innovació”. Catalunya es posiciona com a “innovador moderat mitjà” (per darrere de Madrid, Navarra i el País Basc, que són “innovadors moderats alts”. Les Illes Balears, en canvi, tanquen la llista de l’Estat, catalogades com a regió “innovadora modesta mitjana”.

Una pena la situació de Catalunya. Per exemple, Lisboa es “Líder d’innovació”. No ho sabem fer millor.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació