Enric I. Canela

Llegia que els rectors de totes les universitats públiques espanyoles oferiran el proper 10 de desembre una roda de premsa de forma simultània per fer públic un manifest conjunt contra les retallades en l’educació.

El comunicat sosté que la disminució dels pressupostos generals de l’Estat en un 18% en educació superior i en un 80% en les despeses no financeres en recerca i desenvolupament suposen un deteriorament irreparable del sistema d’R+D+i.

Això, unit a la congelació de les plantilles de recursos humans, portarà al nostre país a la pèrdua del tren del desenvolupament tecnològic, hipotecant la recerca i els majors avenços en la frontera del coneixement, alerten els màxims responsables universitaris públics.

El sistema universitari està en una situació propera a l’asfíxia econòmica a conseqüència dels efectes de l’endeutament de les comunitats autònomes i el deteriorament de les transferències de les partides destinades a les universitats, una situació que es contradiu amb el discurs polític que nostre país ha de basar el seu progrés en el coneixement.

Demanen que les universitats espanyoles tinguin un finançament públic suficient i sostenible i s’enforteixi la autonomia universitària perquè puguin diversificar les seves fonts d’ingressos sense obstacles.

Si les universitats perden qualitat, també ho farà la recerca científica, la innovació tecnològica i, per descomptat, la formació, adverteixen. Per això no perdran només les universitats, sinó que perdrem tots, el conjunt de la societat, ens quedarem sense una de les armes necessàries per avançar i sortir de la crisi econòmica: el coneixement.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació