Enric I. Canela

Comença així: Un dels principals perjudicats per les retallades en recerca són els joves investigadors que estan fent el doctorat. Tenen una llicenciatura, un màster, dominen idiomes i estan fent el doctorat en grups de recerca, però es troben que cada cop treballen de forma més precària, que no se’ls paga a temps i que hi ha menys beques del ministeri. Cobren aproximadament 1.000 euros, però de fet, alguns fa quatre mesos que no cobren. Per això, s’han decidit a constituir-se en una associació, l’Associació de Doctorands de Recerca de Catalunya. Cada quinze dies fan una assemblea per vetllar pels seus drets.

Tinc responsabilitats en el tema dels investigadors en formació, els doctorands a la UB. Alguns ja saben que tenen tot el meu suport. Segur que alguna cosa podrem fer per millorar les coses, encara que moltes estan fora del nostre abast. De totes formes penso que és essencial que sàpiguen que estem al seu costat per justícia i perquè són la clau del futur econòmic del país i del prestigi la universitat. Ho hem de dir i s’ha d’escoltar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació