Enric I. Canela

Els rectors de les universitats estan entusiasmats amb tot el que fa Wert. Aquest home ha aconseguit fer empipar a tot el sistema formatiu de l’Estat, des del parvularis fins a les universitats. Només deuen estar contents els capellans dedicats a ensenyar religió.

Així, els rectors de les principals universitats catalanes públiques han titllat de molt desafortunada la reforma educativa que ha impulsat el ministre d’Educació, José Ignacio Wert, a través de l’avantprojecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) que elimina la selectivitat a canvi d’una revàlida al final de Batxillerat i que obre la porta al fet que els centres dissenyin les seves pròpies proves d’accés.

També s’han mostrat “totalment desconcertats” amb la situació en què deixa el català a la reforma de Wert, quan la llengua no és un problema a Catalunya, com sí ho és la taxa d’abandonament escolar, han lamentat.

Per la seva banda, el rector de la Universitat Complutense de Madrid, José Carrillo, ha afirmat que els responsables de les universitats públiques espanyoles veuen fosca l’avaluació del sistema universitari, encarregada a una comissió d’experts independent pel ministre José Ignacio Wert, com pas previ a la reforma.

I com no podia ser menys, la Coordinadora d’Estudis Universitaris de Filologia Catalana, que integra tots els departaments de Filologia Catalana de la Xarxa Vives d’Universitats, manifesta el seu desacord i la seva condemna més enèrgica a l’avantprojecte de Llei orgànica de millora de la qualitat educativa (LOMCE), presentat pel ministre d´Educació, Cultura i Esport del Govern d’Espanya, José Ignacio Wert.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació